Fenomenul Piteşti

http://www.fenomenulpitesti.ro/library/images/sdv_lansare_orange.jpg 
   Evenimentul care marchează lansarea oficială a Şcolii de Vară „Fenomenul Piteşti” va avea loc joi, 28 iunie, de la ora 18, la Orange Concept Store (Calea Victoriei nr. 41). La conferinţă vor participa Radu Ciuceanu (fost deţinut politic, directorul Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului), Alin Mureşan (directorul Şcolii de Vară, preşedinte al Centrului de Studii în Istorie Contemporană), Ionuţ Trandafirescu (directorul Editurii Filos).
   Prima ediţie a Şcolii de Vară „Fenomenul Piteşti” se va desfăşura la Piteşti între 23-27 iulie şi îşi propune să retrezească interesul public pentru cea mai inumană acţiune represivă din istoria recentă, dar şi pentru modelele de demnitate şi rezistenţă din perioada comunistă. La cursurile şcolii vor participa 15 studenţi, iar costurile vor fi acoperite integral de organizatori.                      sursa

2 comentarii:

  1. E interesant, Anastasia, dar eu cred ca studentii trebuie sa fie orientati sa priveasca in viitor, fara a fi incarcati cu povara trecutului de orice fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu adevărat, dar trebuie să-şi cunoască şi istoria. asta îi poate face mai responsabili.

      Ștergere