Tabăra Medievală pentru copii


   Ultima serie din aceasta vară va fi organizată între  4 - 10 septembrie  şi găzduită de pensiunea "Dor de Moeciu", situată pe platoul montan ce străbate culoarul Rucăr-Bran, în localitatea Moeciu de Sus. 


   Destinată copiilor între 5 si 16 ani, tabăra a găzduit în primele şase serii din aceasta vară (19 iunie - 13 august) circa 180 de copii.
 
  Tabăra recreează pentru copii lumea fermecată a cavalerilor şi a castelelor medievale. Îmbracaţi în costume medievale şi înconjuraţi de decoruri specifice epocii, aceştia vor deprinde arta mânuirii armelor si codul de onoare al cavalerilor medievali în cadrul Atelierelor de tir cu arcul şi spadă medievală. În plus, vor fi introduşi în lumea simbolisticii medievale prin intermediul Atelierului de pictură şi heraldică medievală. Micii meşteri vor realiza propriile lor scuturi cu însemne heraldice, pe care le vor lua acasă ca amintire a unei veri magice din copilărie. 
   Cei interesaţi, îşi vor cultiva talentele artistice în cadrul Atelierului de improvizaţie şi teatru medieval. Pornind de la personajele literare medievale, prin joacă şi exerciţii de improvizaţie, copiii vor învaţa să fie mai curajoşi, mai spontani şi mai deschişi. 
   Participanţii vor explora meşteşugurile medievale şi tehnici vechi de cinci secole în cadrul Atelierului de realizare manuală a hârtiei.
 
  Atelierele sunt gândite astfel încât să stimuleze curiozitatea şi creativitatea copiilor, să îi ajute să socializeze şi să îşi dezvolte încrederea de sine.
  Activităţile din ateliere sunt completate cu jocuri şi cu drumeţii în împrejurimile pitoreşti ale taberei. La ceas de seară, copiii vor asculta legende medievale sau vor viziona filme cu specific istoric. 
    În ultima zi de tabără, vor participa la o seară festivă în cadrul căreia vor fi învestiţi cavaleri sau li se va conferi titlul de domniţă. 
   La plecarea acasă, vor lua cu ei tolba plină cu amintiri dintr-o săptămână cu totul specială din copilaria lor, pe care o vor rememora de-a lungul anilor.
 
  Toate activităţile taberei sunt concepute ca o ofertă educaţională unică, destinată dezvoltării personale a copiilor. Aceştia vor avea ocazia să îşi îmbogăţească bagajul de cunoştinţe, să descopere istoria dincolo de manuale, codul de onoare, valorile si spiritul cavalerismului medieval.  
 
Contact:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu