Tabăra Medievală pentru copii


   Ultima serie din aceasta vară va fi organizată între  4 - 10 septembrie  ÅŸi găzduită de pensiunea "Dor de Moeciu", situată pe platoul montan ce străbate culoarul Rucăr-Bran, în localitatea Moeciu de Sus. 


   Destinată copiilor între 5 si 16 ani, tabăra a găzduit în primele ÅŸase serii din aceasta vară (19 iunie - 13 august) circa 180 de copii.
 
  Tabăra recreează pentru copii lumea fermecată a cavalerilor ÅŸi a castelelor medievale. ÃŽmbracaÅ£i în costume medievale ÅŸi înconjuraÅ£i de decoruri specifice epocii, aceÅŸtia vor deprinde arta mânuirii armelor si codul de onoare al cavalerilor medievali în cadrul Atelierelor de tir cu arcul ÅŸi spadă medievală. ÃŽn plus, vor fi introduÅŸi în lumea simbolisticii medievale prin intermediul Atelierului de pictură ÅŸi heraldică medievală. Micii meÅŸteri vor realiza propriile lor scuturi cu însemne heraldice, pe care le vor lua acasă ca amintire a unei veri magice din copilărie. 
   Cei interesaÅ£i, îşi vor cultiva talentele artistice în cadrul Atelierului de improvizaÅ£ie ÅŸi teatru medieval. Pornind de la personajele literare medievale, prin joacă ÅŸi exerciÅ£ii de improvizaÅ£ie, copiii vor învaÅ£a să fie mai curajoÅŸi, mai spontani ÅŸi mai deschiÅŸi. 
   ParticipanÅ£ii vor explora meÅŸteÅŸugurile medievale ÅŸi tehnici vechi de cinci secole în cadrul Atelierului de realizare manuală a hârtiei.
 
  Atelierele sunt gândite astfel încât să stimuleze curiozitatea ÅŸi creativitatea copiilor, să îi ajute să socializeze ÅŸi să îşi dezvolte încrederea de sine.
  Activităţile din ateliere sunt completate cu jocuri ÅŸi cu drumeÅ£ii în împrejurimile pitoreÅŸti ale taberei. La ceas de seară, copiii vor asculta legende medievale sau vor viziona filme cu specific istoric. 
    ÃŽn ultima zi de tabără, vor participa la o seară festivă în cadrul căreia vor fi învestiÅ£i cavaleri sau li se va conferi titlul de domniţă. 
   La plecarea acasă, vor lua cu ei tolba plină cu amintiri dintr-o săptămână cu totul specială din copilaria lor, pe care o vor rememora de-a lungul anilor.
 
  Toate activităţile taberei sunt concepute ca o ofertă educaÅ£ională unică, destinată dezvoltării personale a copiilor. AceÅŸtia vor avea ocazia să îşi îmbogăţească bagajul de cunoÅŸtinÅ£e, să descopere istoria dincolo de manuale, codul de onoare, valorile si spiritul cavalerismului medieval.  
 
Contact:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu