Scoală-te şi umblă!

   Teolog, medic ÅŸi cadru didactic universitar, Konstantin Zorin îmbină rigurozitatea ÅŸtiinÅ£ifică ÅŸi suflul proaspăt al prezentării moderne cu forÅ£a ÅŸi densitatea tradiÅ£iei sacre. ÃŽntre sensul vieÅ£ii ÅŸi sensul morÅ£ii, boala îşi află în noua lui carte o abordare sistematică ÅŸi completă: de la stres ÅŸi traume psihice, de la fuga de sine, adormirea conÅŸtiinÅ£ei ÅŸi pustietatea lăuntrică la alergii, hipertensiune ÅŸi îngrăşare, mecanismele prin care maladia duhovnicească se transformă în suferinţă ÅŸi boală fizică apar cu limpezime în faÅ£a ochilor cititorului.
   Credinciosul interesat de sport sau sportivul preocupat de problemele vieÅ£ii spirituale vor găsi pentru prima dată într-o carte de acest gen un capitol consacrat relaÅ£iei dintre creÅŸtinism ÅŸi cultura fizică, capitol care completează clasica listă de „medicamente” duhovniceÅŸti. 
 
 
  "Potrivit cercetărilor psihoterapeutice contemporane, orice mijloc de a evita responsabilitatea dăunează sănătăţii psihice.
   Plata pentru tentativele de a "anestezia" sau "amputa" total conÅŸtiinÅ£a este reprezentată de tulburări ale dispoziÅ£iei sufleteÅŸti, încordare lăuntrică, anxietate, agresivitate, confuzie, sentimentul de vinovăţie ÅŸi deznădejde datorate faptului că omul nu doreÅŸte să fie el însuÅŸi. Fugind de răspundere, oamenii devin mai influenÅ£abili, reacÅ£ionează mai puÅ£in adecvat la situaÅ£ie, pierd sensul vieÅ£ii. La ei se formează un sentiment acut de neajutorare, de disperare ÅŸi de insecuritate.
   FireÅŸte, cele spuse mai sus se referă la cei ce conÅŸtientizează cât de cât că săvârÅŸesc o crimă împotriva propriei persoane. Omul "învârtoÅŸat" duhovniceÅŸte, egoist, doar se bucură de cât de "frumos" a reuÅŸit să se păcălească pe sine însuÅŸi."  (pg. 190)
preţ de librărie: 16 RON

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu