"Jubileul 90" al Regelui Mihai, marcat de festivităţi, gale şi spectacole

Regele Mihai va împlini marţi, 25 octombrie 2011, vârsta de 90 de ani.
Muzeul Naţional Peleş organizează o expoziţie  în onoarea regelui. 


  Casa Regală a României va organiza în perioada 21 octombrie - 27 octombrie o serie de evenimente festive cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani a Regelui Mihai, urmând ca Majestatea sa să ofere un dineu la care vor participa peste 120 de membri ai unor familii regale din Europa şi Asia.


    În perioada 21-24 octombrie, Majestatea Sa va primi sâmbătă, la Palatul Elisabeta, o delegaţie a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, precum şi o delegaţie a Şcolii generale "Regele Mihai" din Bucureşti, unitate care îi poartă numele din anul 2010.

  Duminică, 23 noiembrie,  Regele va primi tot la Palatul Elisabeta reprezentanţi ai Bisericii greco-catolice din Bucureşti, ulterior întâlnindu-se cu oficialităţi ai Republicii Cehe, din partea cărora va primi titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Kromeriz.

  Luni, 24 octombrie, Regele Mihai va oferi un prânz oficial la BNR unor personalităţi româneşti, iar seara va participa, împreună cu mai mulţi membri ai Familiei Regale, la Gala anuală a Fundaţiei Principesa Margareta la Ateneul Român, unde va fi organizat un concert al Orchestrei Filarmonice George Enescu.
  Potrivit reprezentanţilor Casei Regale, Regele Mihai va participa marţi, 25 octombrie, la sedinţa solemnă a Camerelor reunite ale Parlamentului, şi va oferi forului legislativ drept cadou un bust al Regelui Carol I.
   În privinţa discursului din Parlament, reprezentanţii Casei Regale au precizat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că Regele Mihai a primit invitaţia ca "un fapt firesc" şi "de bun-simţ" din partea alesilor.
    În cursul zilei de marţi, după discursul din Parlament, care va coincide cu ziua de naştere a Regelui, Majestatea sa va participa la un spectacol de gală la Opera Naţională, unde vor fi prezenţi şi membri ai Familiilor Regale din Europa şi Asia. Reprezentanţii Casei Regale au precizat că vor fi prezenţi aproximativ 120 de membri ai Caselor Regale, promiţând "surprize plăcute" în ceea ce priveşte lista participanţilor.
  Gala va putea fi urmărită gratuit de bucureşteni, în parcul din faţa Operei Naţionale, unde Primaria Municipiului Bucureşti va instala ecrane şi sistem de amplificare pentru ca spectacolul de pe scenă să poată fi urmărit în aer liber de 5.000 de persoane. Potrivit programului, Majestatea Sa va apărea pe treptele Operei, după încheierea spectacolului de gală, pentru a saluta bucureştenii.
  Tot în cursul zilei de marţi, familia regala va oferi un dineu la Palatul CEC, unde vor fi prezenţi reprezentanţii Caselor Regale din Europa şi Asia şi o serie de invitaţi din străinatate.

  Miercuri, 26 octombrie,  cu participarea aceloraşi invitaţi, Regele va oferi un "brunch" la Palatul Elisabeta, urmat de spectacolul "Royal Fashion", la Sala Rapsodia din Bucureşti, organizat de compania de teatru Passe Partout Dan Puric.

  Joi, 27 octombrie, Regele va decora o serie de personalităţi la Palatul Elisabeta.

2 comentarii:

 1. face parte din trecutul nostru...cu bune si cu mai putin bune...
  trecutul trebuie respectat...

  RăspundețiȘtergere
 2. asta este şi părerea mea.
  mulţumesc de vizită, pandhora.
  o zi frumoasă!

  RăspundețiȘtergere