"Jubileul 90" al Regelui Mihai, marcat de festivităţi, gale şi spectacole

Regele Mihai va împlini marţi, 25 octombrie 2011, vârsta de 90 de ani.
Muzeul NaÅ£ional PeleÅŸ organizează o expoziÅ£ie  în onoarea regelui. 


  Casa Regală a României va organiza în perioada 21 octombrie - 27 octombrie o serie de evenimente festive cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani a Regelui Mihai, urmând ca Majestatea sa să ofere un dineu la care vor participa peste 120 de membri ai unor familii regale din Europa ÅŸi Asia.


    ÃŽn perioada 21-24 octombrie, Majestatea Sa va primi sâmbătă, la Palatul Elisabeta, o delegaÅ£ie a AsociaÅ£iei FoÅŸtilor DeÅ£inuÅ£i Politici, precum ÅŸi o delegaÅ£ie a Åžcolii generale "Regele Mihai" din BucureÅŸti, unitate care îi poartă numele din anul 2010.

  Duminică, 23 noiembrie,  Regele va primi tot la Palatul Elisabeta reprezentanÅ£i ai Bisericii greco-catolice din BucureÅŸti, ulterior întâlnindu-se cu oficialităţi ai Republicii Cehe, din partea cărora va primi titlul de Cetăţean de Onoare al oraÅŸului Kromeriz.

  Luni, 24 octombrie, Regele Mihai va oferi un prânz oficial la BNR unor personalităţi româneÅŸti, iar seara va participa, împreună cu mai mulÅ£i membri ai Familiei Regale, la Gala anuală a FundaÅ£iei Principesa Margareta la Ateneul Român, unde va fi organizat un concert al Orchestrei Filarmonice George Enescu.
  Potrivit reprezentanÅ£ilor Casei Regale, Regele Mihai va participa marÅ£i, 25 octombrie, la sedinÅ£a solemnă a Camerelor reunite ale Parlamentului, ÅŸi va oferi forului legislativ drept cadou un bust al Regelui Carol I.
   ÃŽn privinÅ£a discursului din Parlament, reprezentanÅ£ii Casei Regale au precizat luni, în cadrul unei conferinÅ£e de presă, că Regele Mihai a primit invitaÅ£ia ca "un fapt firesc" ÅŸi "de bun-simÅ£" din partea alesilor.
    ÃŽn cursul zilei de marÅ£i, după discursul din Parlament, care va coincide cu ziua de naÅŸtere a Regelui, Majestatea sa va participa la un spectacol de gală la Opera NaÅ£ională, unde vor fi prezenÅ£i ÅŸi membri ai Familiilor Regale din Europa ÅŸi Asia. ReprezentanÅ£ii Casei Regale au precizat că vor fi prezenÅ£i aproximativ 120 de membri ai Caselor Regale, promiţând "surprize plăcute" în ceea ce priveÅŸte lista participanÅ£ilor.
  Gala va putea fi urmărită gratuit de bucureÅŸteni, în parcul din faÅ£a Operei NaÅ£ionale, unde Primaria Municipiului BucureÅŸti va instala ecrane ÅŸi sistem de amplificare pentru ca spectacolul de pe scenă să poată fi urmărit în aer liber de 5.000 de persoane. Potrivit programului, Majestatea Sa va apărea pe treptele Operei, după încheierea spectacolului de gală, pentru a saluta bucureÅŸtenii.
  Tot în cursul zilei de marÅ£i, familia regala va oferi un dineu la Palatul CEC, unde vor fi prezenÅ£i reprezentanÅ£ii Caselor Regale din Europa ÅŸi Asia ÅŸi o serie de invitaÅ£i din străinatate.

  Miercuri, 26 octombrie,  cu participarea aceloraÅŸi invitaÅ£i, Regele va oferi un "brunch" la Palatul Elisabeta, urmat de spectacolul "Royal Fashion", la Sala Rapsodia din BucureÅŸti, organizat de compania de teatru Passe Partout Dan Puric.

  Joi, 27 octombrie, Regele va decora o serie de personalităţi la Palatul Elisabeta.

2 comentarii: