Profeţia Părintelui Iosif Vatopedinul


   Lucrurile sunt acum într-o stare de deteriorare - condiÅ£ie care în momentul de faţă este comună pentru lumea întreagă. Åži ca urmare a acestei condiÅ£ii va începe mânia lui Dumnezeu. Am atins limita. Åži acum se va întâmpla ceea ce Dumnezeu, în mila Sa, a îndurat. El acum va pedepsi aspru, datorită dreptăţii Sale (...)
  
Va fi un război, şi mai multe războaie, şi vom trece prin mari dificultăţi. Puterea lumii a fost preluată acum de evrei, iar scopul lor este de a anihila Creştinismul. Mânia lui Dumnezeu va face astfel încăt toţi duşmanii secreţi care au condus la această stare, să se autodistrugă. Mai ales de aceea este trimisă mânia lui Dumnezeu peste noi: pentru a-i distruge, într-un fel sau altul. Dar acest lucru nu trebuie deloc să ne înspăimânte, pentru că trebuie să avem mereu nădejde în Dumnezeu. Mii şi milioane de martiri, inclusiv Noii Martiri, au suferit exact în acelaşi mod, şi trebuie să fim pregătiţi pentru aceasta şi să nu ne înspăimântăm. Trebuie să existe răbdare, rugăciune şi nădejde în pronia Divină, din partea noastră. Să ne rugăm pentru renaşterea Crestinismului după acest război, după tot ce ne aşteaptă, pentru ca Domnul să ne dea cu adevaăat puterea să restaurăm toate acestea. Dar acest rău (războiul) trebuie îndurat.
 ...
   Dumnezeu va permite distrugerea tuturor celor care seamănă aceste tentaÅ£ii: pornografia ÅŸi dependenÅ£a de droguri. Iar Domnul le va întuneca minÅ£ile astfel încât să se distrugă unii pe alÅ£ii fără nicio satisfacÅ£ie. Domnul va permite aceasta special pentru a putea aduce o mare "epurare". ÃŽn ceea ce-l priveÅŸte pe Putin, nu va fi mult la putere, si apoi va urma un război, iar el nu va rezista mult. Dar după aceast "epurare" va urma o mare renaÅŸtere a ortodoxiei, peste tot în lume. Dumnezeu îşi va arăta binecuvântarea Sa, ca ÅŸi în primele secole de creÅŸtinism. Atunci oamenii se duceau la Dumnezeu cu inima deschisă. Aceasta va dura pentru 3-4 decade (decenii), apoi dictatura lui Antihrist va începe brusc. Acestea sunt evenimentele teribile pe care trebuie să le îndurăm, să nu le permitem să ne sperie, pentru că Dumnezeu ne va adăposti. Da, cu siguranţă vom trece prin dificultăţi, foame, ÅŸi chiar persecuÅ£ii, ÅŸi multe altele, dar Dumnezeu nu ne va abandona. Iar cei care sunt la putere ar trebui să-i îndemne pe subordonaÅ£ii lor să fie cu Dumnezeu, să respecte rugăciunea, iar Dumnezeu ne va adăposti. Starea care va urma "epurării" va fi una de mare renaÅŸtere. Noi, păstorii, trebuie, atât cât ne stă în putinţă, să-i facem pe oameni să renunÅ£e la păcatele lor, pentru ca graÅ£ia Divină să nu se îndepărteze de la noi, pentru a fi cât mai aproape posibil de Dumnezeu, în rugăciune. Atunci Dumnezeu va fi întotdeauna cu noi, indiferent de cât de grele vor fi circumstanÅ£ele. Dumnezeu nu ne va abandona.
 Interviu din 26.10.2001 
 
5 august

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu