Bucureştiul citeşte poezie

 
   Proiectul "Bucureştiul citeşte poezie" va debuta pe 30 august, în grădina interioară a Şcolii Centrale din Bucureşti, printr-o seară dedicată poeziei lui Nichita Stănescu.
   Intrarea la eveniment este liberă şi se face în limita locurilor disponibile.


  "Bucureştiul citeşte poezie" face parte din programul de lecturi publice pentru tineret intitulat "Lectură la lumina felinarelor", aflat în această vară la cea de-a doua ediţie.
  "Bucureştiul citeşte poezie" este un proiect iniţiat de voluntarii ARCEN, prin care se doreşte încurajarea lecturii, a dezbaterii literare şi de idei în spaţii publice, fiind o alternativă de petrecere a timpului liber.
   Proiectul constă în lecturarea şi recitarea unor poezii scrise de autori români consacraţi, acordarea de informaţii inedite privind viaţa şi opera acestora, dar şi o parte interactivă de discuţii cu publicul.
   Voluntarii ARCEN încearcă să readucă în atenţia publicului poezia, ca stimulent al imaginaţiei, al sensibilităţii, oferindu-le şansa participanţilor la serile de poezie de a intra în contact cu idei noi, păreri îndrăzneţe, polemici literare, dezbateri ideatice, scriitori şi opere literare prezentate altfel decât la şcoală.
  Programul "Lectură la lumina felinarelor", aflat la cea de-a doua ediţie, propune în acest an, în perioada septembrie - decembrie, o călătorie în universul marilor poeţi români: Nichita Stănescu, George Bacovia, Mihai Eminescu, Lucian Blaga.
   Nichita Stănescu (31 martie 1933 - 13 decembrie 1983) a fost un poet, scriitor şi eseist român, ales postmortem membru al Academiei Române.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu