poporul acesta Mă cinsteşte cu buzele...


 "ÃŽn vremea aceea, ieÅŸind Iisus din corabie, L-au cunoscut cei ce erau din Å£inutul Ghenizaretului. Åži, străbătând ei tot Å£inutul acela, au început să-I aducă bolnavii cu tărgile, acolo unde auzeau că este El. Oriunde intra El, în sate, sau în oraÅŸe, sau în târguri, puneau la răspântii pe cei bolnavi ÅŸi-L rugau să le îngăduiască să se atingă măcar de poala hainei Sale; ÅŸi câţi se atingeau de Dânsul se făceau sănătoÅŸi.
  Atunci s-au adunat la Dânsul fariseii ÅŸi unii dintre cărturari, care veniseră din Ierusalim. AceÅŸtia au văzut pe unii din ucenicii Săi mâncând cu mâinile necurate, adică nespălate, ÅŸi i-au învinuit; căci fariseii ÅŸi toÅ£i iudeii, dacă nu-ÅŸi spală mâinile până la cot, nu mănâncă, Å£inând datina bătrânilor; iar când vin din târg, dacă nu se spală, nu mănâncă. Sunt  ÅŸi alte multe obiceiuri, pe care s-au deprins să le Å£ină, precum: spălarea paharelor, a ulcioarelor, a căldărilor ÅŸi a paturilor. Deci L-au întrebat fariseii ÅŸi cărturarii: pentru ce ucenicii Tăi nu Å£in datina aÅŸezată din bătrâni, ci mănâncă pâine cu mâinile nespălate? 
  Dar Iisus, răspunzând, le-a zis: bine a proorocit Isaia despre voi, făţarnicilor, precum este scris: poporul acesta Mă cinsteÅŸte cu buzele, iar inima lui este departe de Mine; dar în zadar Mă cinstesc, învăţând învăţături care sunt porunci omeneÅŸti. Căci, lăsând porunca lui Dumnezeu, Å£ineÅ£i datina aÅŸezată de oameni."
Ev. Marcu 6, 54-56; 7, 1-8

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu