Vaticanul "empatizează" ...

 
  “Anul 2011 ne-a arătat gravitatea problemelor cu care se confruntă lumea noastră şi faptul că avem de-a face cu adevărat cu o criză globală. Nimeni nu a rămas neatins de dificultăţile economice, însă cei săraci le vor simţi mai mult decât oricine altcineva. Întotdeauna cei săraci şi cei dezavantajaţi sunt cei care suferă primii şi care suferă cel mai mult. Pericolul este că demnitatea umană şi drepturile omului ar putea fi sacrificate în măsurile luate, pentru a răspunde problemei în diferite ţări ale lumii, spune nunţiul apostolic, Francisco-Javier Lozano.
  “Nu am competenţa de a vorbi pe probleme economice, însă doresc să vă aduc la cunoştiinţă câteva idei de speranţă în ceea ce priveşte această situaţie. Poporul român a arătat în trecut că are calităţile necesare pentru a depăşi mari dificultăţi. Credinţa creştină a poporului român l-a învăţat cum să reziste în timpuri problematice, cum să aibă răbdare şi cum să aibă grijă de ceilalţi. Problemele din lumea noastră pot părea de netrecut, dar credinţa religioasă oferă speranţă nu numai într-o modalitate teoretică, ci prinde viaţă în ajutorul practic pe care oamenii îl pot da unul altuia. Aceasta este forţa societăţii româneşti“, afirmă nunţiul apostolic.
  Preşedintele Traian Băsescu a ţinut joi la Cotroceni un discurs de câteva zeci de minute, dar nu s-a referit deloc la protestele de stradă înregistrate în ultimele zile în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării.
Război întru cuvânt 

Patriarhul Kirill reacţionează la protestele de stradă
din Rusia