Părintele Zaharia de la Essex ... la Iaşi


    Joi, 29 septembrie 2011, părintele arhimandrit Zaharia Zaharov de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul“ - Essex, Anglia, va susÅ£ine, începând cu ora 17:00, o conferinţă la Centrul de ConferinÅ£e „ProvidenÅ£a“ din IaÅŸi, cu titlul: „RelaÅ£iile între oameni în lumina relaÅ£iei noastre personale cu Hristos“. Intrarea este liberă, în limita locurilor.
   A doua zi, de la aceeaÅŸi oră, tot la Centrul de ConferinÅ£e „ProvidenÅ£a“, părintele Zaharia va susÅ£ine o a doua conferinţă, intitulată „Chipuri de a trăi preoÅ£ia împărătească în viaÅ£a noastră - în Liturghie, în monahism“, la care vor putea participa monahi ÅŸi monahii.
  

  Pelerinajul părintelui Zaharia în Arhiepiscopia IaÅŸilor începe luni, 26 septembrie, ÅŸi se va încheia luni, 3 octombrie. ÃŽn programul pelerinajului sunt prevăzute momente de închinare la mai multe mănăstiri din Arhiepiscopia IaÅŸilor, iar marÅ£i, 27 septembrie, părintele Zaharia se va întâlni cu preoÅ£ii participanÅ£i la conferinÅ£ele preoÅ£eÅŸti de la Durău.
  Părintele Zaharia a fost ucenic apropiat al arhimandritului Sofronie Saharov, ucenicul Sfântului Siluan Athonitul, stareÅ£ul ÅŸi fondatorul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul“ de la Essex.
  Originar din Cipru, părintele Zaharia a studiat chimia în Marea Britanie, unde a obÅ£inut titlul de doctor în ÅŸtiinÅ£e. ÃŽntâlnindu-l pe stareÅ£ul Sofronie ÅŸi, marcat de statura duhovnicească a acestuia, a ales devenirea întru monah în mănăstirea acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu