România, la cel mai important târg de artă din estul Europei


  Anul acesta, România îi trimite primii reprezentanţi la Art Moscow, cel mai mare târg de artă contemporană din Estul Europei. Singura galerie românească invitată să participe la Art Moscow între 21 și 25 septembrie este Anca Poteraşu Gallery, care va face cunoştinţă scenei de artă din Rusia lucrările artiştilor Florin Mitroi, Suzana Dan, Zoltan Bela și Donald Simionoiu.


  Târgul Art Moscow este considerat unul dintre cele mai importante evenimente din Rusia şi este recunoscut mondial nu doar pentru participarea unor artişti recunoscuțâţi internaţional, ci şi pentru sumele cheltuite aici de pasionaţii de artă din întreaga lume.
  La una dintre ediţiile anterioare ale târgului, Roman Abramovici a stabilit un record mondial în artă, când a cumpărat o lucrare cu 33,6 milioane de dolari. Principalul scop al târgului este acela de a cultiva arta şi de a crea un spaţiu accesibil pentru artişti, unde să poată expune, care să le creeze vizibilitate şi promovare şi intrarea lucrărilor în colecţii importante de artă.
  Mai mult decât atât, organizatorii îşi propun să creeze un ambient propice pentru ca membrii comunităţii să înţeleagă valoarea economică a artei. Din 1995 și până acum, evenimentul s-a bucurat de un real succes şi a avut participări ale ţărilor din toate lumea: Rusia, Italia, Germania, Franţa, Olanda, Austria, Ungaria, Letonia, Anglia, Luxemburg, Suedia, Statele Unite ale Americii, Finlanda, Ucraina şi Serbia.
  Categoriile reprezintă fiecare parte a artei moderne: video şi fotografie, pictură, sculptură şi instalații. La ediţia de anul acesta, pentru prima oară de la înfiinţarea târgului, va participa şi România, reprezentată de o singură galerie, cea a Ancăi Poteraşu. În cadrul galeriei, România va participa cu lucrările artiștilor: Florin Mitroi, Suzana Dan, Zoltan Bela și Donald Simionoiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu