România, la cel mai important târg de artă din estul Europei


  Anul acesta, România îi trimite primii reprezentanÅ£i la Art Moscow, cel mai mare târg de artă contemporană din Estul Europei. Singura galerie românească invitată să participe la Art Moscow între 21 È™i 25 septembrie este Anca PoteraÅŸu Gallery, care va face cunoÅŸtinţă scenei de artă din Rusia lucrările artiÅŸtilor Florin Mitroi, Suzana Dan, Zoltan Bela È™i Donald Simionoiu.


  Târgul Art Moscow este considerat unul dintre cele mai importante evenimente din Rusia ÅŸi este recunoscut mondial nu doar pentru participarea unor artiÅŸti recunoscuțâţi internaÅ£ional, ci ÅŸi pentru sumele cheltuite aici de pasionaÅ£ii de artă din întreaga lume.
  La una dintre ediÅ£iile anterioare ale târgului, Roman Abramovici a stabilit un record mondial în artă, când a cumpărat o lucrare cu 33,6 milioane de dolari. Principalul scop al târgului este acela de a cultiva arta ÅŸi de a crea un spaÅ£iu accesibil pentru artiÅŸti, unde să poată expune, care să le creeze vizibilitate ÅŸi promovare ÅŸi intrarea lucrărilor în colecÅ£ii importante de artă.
  Mai mult decât atât, organizatorii îşi propun să creeze un ambient propice pentru ca membrii comunităţii să înÅ£eleagă valoarea economică a artei. Din 1995 È™i până acum, evenimentul s-a bucurat de un real succes ÅŸi a avut participări ale ţărilor din toate lumea: Rusia, Italia, Germania, FranÅ£a, Olanda, Austria, Ungaria, Letonia, Anglia, Luxemburg, Suedia, Statele Unite ale Americii, Finlanda, Ucraina ÅŸi Serbia.
  Categoriile reprezintă fiecare parte a artei moderne: video ÅŸi fotografie, pictură, sculptură ÅŸi instalaÈ›ii. La ediÅ£ia de anul acesta, pentru prima oară de la înfiinÅ£area târgului, va participa ÅŸi România, reprezentată de o singură galerie, cea a Ancăi PoteraÅŸu. ÃŽn cadrul galeriei, România va participa cu lucrările artiÈ™tilor: Florin Mitroi, Suzana Dan, Zoltan Bela È™i Donald Simionoiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu