în gând

"Dacă ţi-ar întinde cineva un pocal de aur cu cel mai bun vin din lume şi ţi-ar spune: "Bea, însă vezi că la fund se află un scorpion", ai bea oare? În orice pahar al plăcerii pământeşti se găseşte un scorpion la fund. Şi, din nefericire, aceste pahare sunt atât de mici, încât scorpionul este întotdeauna aproape de buze."

7 noiembrie                                                                                  Sfântul Nicolae Velimirovici

2 comentarii:

  1. Oh, da. Ispitele sunt multe si adesea cele mai periculoase sunt acele placeri pe care le consideri minore si le repeti fara sa le constientizezi indeajuns.
    Omul e tentat sa spuna: nu fur, nu ucid, nu mint..., dar uiti ca ai mai barfit, ai mai copiat, te-ai folosit de anumite strategii pentru a obtine ceva dorit, ai mai lasat un plic la medic sau in alta parte ca deh, asa se face, ca rasul tau a ranit pe cineva, ca esti constient de calitatile tale in timp ce la altul le observi intai defectele, ca poate te-ai folosit de santaj emotional, manipulare etc. In fine, ca esti mult mai ancorat in grijile lumesti, decat sa ai grija sufletului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Şi ca să întregesc spovada, nici nu-ţi pare rău de ele...
    Mulţumesc de vizită. Te mai aştept.
    O seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere