BucureÅŸtiul citeÅŸte poezie (3)

Seara Bacovia
ARCEN organizează   un spectacol-eveniment dedicat poeziei lui George Bacovia, luni, 12 martie 2012, ora 19.00, la Cinemateca "Eforie".
 Prin spectacolul de poezie dedicat poetului George Bacovia,  ARCEN îşi propune să îmbine în mod inedit poezia, muzica È™i artele vizuale.
 Voluntarii ARCEN vor aborda într-o manieră artistică îndrazneaţă teme ale liricii bacoviene, teme ce se regăsesc în viaÈ›a omului contemporan: angoasa existenÈ›ei cotidiene, inadaptarea socială È™i spaÈ›iul citadin maladiv, infernal, încercând să realizeze atât o apropiere a publicului față de universul bacovian, cât È™i integrarea poetului în cotidianul contemporan.
   Proiectul „BucureÅŸtiul citeÈ™te poezie face parte din Programul ARCEN de lecturi publice pentru tineret intitulat „Lectură la lumina felinarelor”, aflat în acest an la cea de-a doua ediÈ›ie.  

         „BucureÅŸtiul citeÈ™te poezie” este un Proiect iniÈ›iat de voluntarii ARCEN, prin care se doreÈ™te încurajarea lecturii, a dezbaterii literare È™i de idei în spaÈ›ii publice, fiind o alternativă de petrecere a timpului liber.
Voluntarii ARCEN încearcă să readucă în atenÈ›ia publicului poezia, ca stimulent al imaginaÈ›iei si al sensibilităţii, oferindu-le È™ansa participanÈ›ilor la seara de poezie de a intra în contact cu idei noi, păreri îndrăzneÅ£e, scriitori È™i opere literare prezentate altfel decât la ÅŸcoală.  Proiectul „BucureÅŸtiul citeÈ™te poezie” a fost lansat la finalul lunii august 2011 È™i se desfășoară pe o durată de un an, timp în care vor fi abordaÈ›i într-o manieră artistică modernă cei mai reprezentativi poeÈ›i din literatura română.
Intrarea la eveniment este liberă și se va face în limita locurilor disponibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu