„Târgul de Sfânta Maria”

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/546445_436920156350596_1373986904_n.jpg 

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 8-9 Septembrie 2012, începând cu ora 12.00, la „Târgul de Sfânta Maria”. 
   În această zi, în satele României dar şi la oraşe se organizau marile târguri de Sfântă Maria, prilej de întâlnire a comunităţii şi de comercializare a produselor toamnei (fie cele rezultate din recoltele abia culese, fie produse meşteşugăreşti necesare în gospodărie).

  Târgul de Sfântă Mărie de la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” marchează sfârşitul verii şi al vacanţelor şi începutul activităţilor dedicate toamnei şi pregătirii iernii. Vizitatorii vor fi iniţiaţi în taina picturii icoanelor pe sticlă şi lemn (care au ca principal personaj iconografic pe Sfânta Maria) şi vor putea achiziţiona produse tradiţionale.

   Cu alte cuvinte, vom reface atmosfera vechilor târguri de Sfânta Maria, prilej de întâlniri, comercializare de produse dar şi de distracţie.
În cadrul târgului, vizitatorii vor avea parte de un program ce cuprinde:
- demonstraţii meşteşugăreşti,
- expoziţii de icoane realizate de meşteri iconari consacraţi 
- lansări de albume de pictură
- momente muzicale religioase cu Grupul de muzică bizantină Anton Pann al Patriarhiei Române
- cântece populare şi instrumentale 
- gastronomie tradiţională. 
  Teatrul Ţăndărică ni-i aduce pe Vasilache şi Mărioara la tîrg, iar Compania Civic Art ni-l trimite pe Nenea Iancu la şosea.
 
  Meşterii populari vă aşteaptă cu produse tradiţionale lucrate manual, din lemn, sticlă sau lână, cu plăcinte, miere, dulceţuri, cozonaci şi turtă dulce, alături de multe alte surprize.


Biroul Programe Culturale
021 317 91 03/ int. 191

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu