În dar duminica...

Firea lucrurilor
foto - roncea.ro blog
Un călugăr bătrân se ruga pe malul unei ape curgătoare. Se ruga în mijlocul naturii şi privea cristalinul apei, când remarcă un scorpion căzut în apă care se lupta cu disperare să-şi salveze viaţa. Înduioşat şi plin de milă, pustnicul băgă mâna în apă şi scoase scorpionul la mal. Acesta însă, drept răsplată, îl înţepă îndată pe chiar salvatorul lui.
După o vreme, când îşi deschise ochii din nou din rugăciune, bătrânul văzu că scorpionul era din nou în apă şi pe punctul să se înece. Din nou îl salvă bătrânul călugăr, iar scorpionul îl înţepă pentru a doua oară, la fel de tare încât acesta suspină.
Când această scenă se repetă pentru a treia oară, un pelerin care observa de departe, foarte atent, toate acestea, îl întrebă pe bătrân:
- Dar de ce îl ajuţi mereu pe acest scorpion nemernic, care în loc să-ţi mulţumească el te răneşte mereu?
- Fiule, amândoi ne urmăm firile noastre, spuse bătrânul înţelept. Ţine de firea scorpionului să înţepe şi de a mea să fac binele necondiţionat, în iubire şi compasiune !

Un comentariu:

  1. Multumesc pentru pilda!
    Ai dreptate, trebuie uneori sa ma lupt cumplit cu mie însumi pentru ca eu sunt...... un scorpion! :)) (desigur ca ma refer la zodie!)
    pupici, duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere