Teolog, medic şi cadru didactic universitar, Konstantin Zorin îmbină rigurozitatea ştiinţifică şi suflul proaspăt al prezentării moderne cu forţa şi densitatea tradiţiei sacre. Între sensul vieţii şi sensul morţii, boala îşi află în noua lui carte o abordare sistematică şi completă: de la stres şi traume psihice, de la fuga de sine, adormirea conştiinţei şi pustietatea lăuntrică la alergii, hipertensiune şi îngrăşare, mecanismele prin care maladia duhovnicească se transformă în suferinţă şi boală fizică apar cu limpezime în faţa ochilor cititorului.
Credinciosul interesat de sport sau sportivul preocupat de problemele vieţii spirituale vor găsi pentru prima dată într-o carte de acest gen un capitol consacrat relaţiei dintre creştinism şi cultura fizică, capitol care completează clasica listă de „medicamente” duhovniceşti.
"Potrivit cercetărilor psihoterapeutice contemporane, orice mijloc de a evita responsabilitatea dăunează sănătăţii psihice.
Plata pentru tentativele de a "anestezia" sau "amputa" total conştiinţa este reprezentată de tulburări ale dispoziţiei sufleteşti, încordare lăuntrică, anxietate, agresivitate, confuzie, sentimentul de vinovăţie şi deznădejde datorate faptului că omul nu doreşte să fie el însuşi. Fugind de răspundere, oamenii devin mai influenţabili, reacţionează mai puţin adecvat la situaţie, pierd sensul vieţii. La ei se formează un sentiment acut de neajutorare, de disperare şi de insecuritate.
Fireşte, cele spuse mai sus se referă la cei ce conştientizează cât de cât că săvârşesc o crimă împotriva propriei persoane. Omul "învârtoşat" duhovniceşte, egoist, doar se bucură de cât de "frumos" a reuşit să se păcălească pe sine însuşi." (pg. 190)
preţ de librărie: 16 RON