Expoziţie "Regele Mihai I - 90 de ani"

  Muzeul Naţional Peleş din Sinaia deschide publicului larg, în perioada octombrie 2011 - ianuarie 2012, o inedită galerie cu imagini de epocă, în care figura dominantă este cea a regelui Mihai I, fostul suveran al Romaniei.
  Născut pe 25 octombrie în Castelul Foişor din "Perla Carpaţilor", şi botezat în rit ortodox, după numele voievodului Mihai Viteazul, se poate considera că ultimul rege al ţării se identifică cu destinul istoric atât de bulversant al României contemporane, supravieţuind sfârşitului comunismului la noi.

    Fotografiile expuse imortalizeaza diverse etape ale vieţii sale, din fragedă copilărie până la plecarea forţată din ţară, după abdicarea din 30 decembrie 1947, precum: momente oficiale, banchete, vizite pe front, clipe de intimitate alături de familie...


   În premieră pentru vizitatori se va prezenta actul Închinării Municipiului Bucureşti faţă de "Proclamaţia către naţiune" din 23 august 1944.

   Expoziţia va fi vernisată pe 21 octombrie în Holul de Onoare al Castelului Pelişor, programul de vizitare fiind următorul:
   miercuri:               11:00 - 17:00
  joi - duminică:         9:15 - 17:00Galerie foto Regele Mihai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu