Expoziţie "Regele Mihai I - 90 de ani"

  Muzeul NaÅ£ional PeleÅŸ din Sinaia deschide publicului larg, în perioada octombrie 2011 - ianuarie 2012, o inedită galerie cu imagini de epocă, în care figura dominantă este cea a regelui Mihai I, fostul suveran al Romaniei.
  Născut pe 25 octombrie în Castelul FoiÅŸor din "Perla CarpaÅ£ilor", ÅŸi botezat în rit ortodox, după numele voievodului Mihai Viteazul, se poate considera că ultimul rege al ţării se identifică cu destinul istoric atât de bulversant al României contemporane, supravieÅ£uind sfârÅŸitului comunismului la noi.

    Fotografiile expuse imortalizeaza diverse etape ale vieÅ£ii sale, din fragedă copilărie până la plecarea forÅ£ată din Å£ară, după abdicarea din 30 decembrie 1947, precum: momente oficiale, banchete, vizite pe front, clipe de intimitate alături de familie...


   ÃŽn premieră pentru vizitatori se va prezenta actul ÃŽnchinării Municipiului BucureÅŸti faţă de "ProclamaÅ£ia către naÅ£iune" din 23 august 1944.

   ExpoziÅ£ia va fi vernisată pe 21 octombrie în Holul de Onoare al Castelului PeliÅŸor, programul de vizitare fiind următorul:
   miercuri:               11:00 - 17:00
  joi - duminică:         9:15 - 17:00



Galerie foto Regele Mihai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu