România frumoasă!

Parcul Naţional Munţii Măcinului

   Cea mai veche formaţiune muntoasă din România, Munţii Măcinului sunt în prezent una din ariile protejate din ţara noastră, primind statutul de parc naţional. Cu o altitudine între 7 şi 467 de metri, aceşti munţi adăpostesc aproximativ 50% din speciile de plante şi animale de pe întreg teritoriul românesc.
   Astfel, aici putem întâlni peste 1700 de specii de plante, dintre care 72 protejate prin lege, 181 de specii de păsări, din care 37 protejate internaţional, 47 de specii de mamifere, 1436 de specii de insecte (din care peste 900 de specii de fluturi), dar şi o mare varietate de reptile şi amfibieni.
  Parcul este un punct de atracţie al zonei şi datorită peisajului extrem de divers, dar şi datorită biodiversităţii lui şi a faptului că aici se găsesc numeroase specii protejate. De asemenea, se află în apropierea unor obiective turistice importante, Delta Dunării şi litoralul Mării Negre. Din punct de vedere turistic, Munţii Măcinului sunt vizitaţi doar în tranzit, neexistând capacităţi de cazare în apropiere.

4 comentarii:

 1. Frumoasa prezentare. Avem o tara frumoasa care asteapta sa o descoperim! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Iar n-am timp... Mi-am copiat linkul să văd clipul mai târziu.
  Avem multe frumuseţi de care nici nu ştim!

  RăspundețiȘtergere
 3. diverse, e adevărat - avem o ţară foarte frumoasă.
  nici nu ştim...

  RăspundețiȘtergere
 4. Şi eu stau foarte prost cu timpul, aşa că te-nţeleg perfect Peter.
  Vizionare plăcută!

  RăspundețiȘtergere