Vaticanul "empatizează" ...

 
  “Anul 2011 ne-a arătat gravitatea problemelor cu care se confruntă lumea noastră ÅŸi faptul că avem de-a face cu adevărat cu o criză globală. Nimeni nu a rămas neatins de dificultăţile economice, însă cei săraci le vor simÅ£i mai mult decât oricine altcineva. ÃŽntotdeauna cei săraci ÅŸi cei dezavantajaÅ£i sunt cei care suferă primii ÅŸi care suferă cel mai mult. Pericolul este că demnitatea umană ÅŸi drepturile omului ar putea fi sacrificate în măsurile luate, pentru a răspunde problemei în diferite ţări ale lumii, spune nunÅ£iul apostolic, Francisco-Javier Lozano.
  “Nu am competenÅ£a de a vorbi pe probleme economice, însă doresc să vă aduc la cunoÅŸtiinţă câteva idei de speranţă în ceea ce priveÅŸte această situaÅ£ie. Poporul român a arătat în trecut că are calităţile necesare pentru a depăşi mari dificultăţi. CredinÅ£a creÅŸtină a poporului român l-a învăţat cum să reziste în timpuri problematice, cum să aibă răbdare ÅŸi cum să aibă grijă de ceilalÅ£i. Problemele din lumea noastră pot părea de netrecut, dar credinÅ£a religioasă oferă speranţă nu numai într-o modalitate teoretică, ci prinde viaţă în ajutorul practic pe care oamenii îl pot da unul altuia. Aceasta este forÅ£a societăţii româneÅŸti“, afirmă nunÅ£iul apostolic.
  PreÅŸedintele Traian Băsescu a Å£inut joi la Cotroceni un discurs de câteva zeci de minute, dar nu s-a referit deloc la protestele de stradă înregistrate în ultimele zile în BucureÅŸti ÅŸi alte oraÅŸe ale ţării.
Război întru cuvânt 

Patriarhul Kirill reacţionează la protestele de stradă
din Rusia

 “...minciuna trebuie să dispară din viaÅ£a noastră – atât cea politică, economică, socială, cât ÅŸi cea privată. Dar nu există oare printre acei protestatari oameni care îţi înÅŸeală soÅ£ii sau soÅ£iile, care duc o viaţă dublă, care sunt lipsiÅ£i de scrupule în afaceri?“ E adevarat,  trebuie să se aplice la toate nivelurile de activitate.
 “Scopul este ca proteste, manifestate într-un mod adecvat, să corecteze cursul politic. Dacă autoritaăţile rămân insensibile faţă de proteste, este un semn foarte prost… autorităţile trebuie să înveÅ£e, la fel cum o face ÅŸi biserica, să descifreze semnalele exterioare ÅŸi să corecteze cursul. Acesta este mesajul meu principal către autorităţi ÅŸi popor.”           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu