la zi de praznic...

 
  ÃŽntâmpinarea Domnului  este prăznuită la 40 de zile de la naÅŸterea Domnului, pe 2 februarie. Mântuitorul este dus la Templu de Fecioara Maria ÅŸi dreptul Iosif pentru împlinirea Legii, care prevedea ca orice întâi născut de parte bărbătească să fie afierosit lui Dumnezeu în a 40 a zi de la naÅŸtere.
  ÃŽn Templu sunt întâmpinaÅ£i de dreptul Simeon ÅŸi prorociÅ£a Ana. Potrivit TradiÅ£iei, dreptul Simeon a făcut parte din traducătorii Pentateuhului din limba ebraică în greacă. ÃŽn momentul în care a ajuns la textul "Iată Fecioara va lua în pântece ÅŸi va naÅŸte fiu“, a înlocuit termenul "fecioară” cu "femeie”. Pentru necredinÅ£a sa, Dumnezeu i-a făgăduit că nu o să moară până nu va vedea pe Mesia născut din Fecioară (Luca 2, 25-26).
Simeon, om al rugăciunii, reprezintă aÅŸteptarea împlinirii profeÅ£iilor. ÃŽn momentul în care acesta ÃŽl ia în braÅ£e pe Hristos, rosteÅŸte: "Acum slobozeÅŸte (eliberează) pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înaintea feÅ£ei tuturor popoarelor, lumină spre descoperirea neamurilor ÅŸi slavă poporului Tău, Israel“ (Luca 2, 29-32).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu