2 zile de sport şi distracţie...

 
în parcul Tineretului, 28 - 29 iulie 2012

Programul evenimentelor


Sambata 28 iulie 2012
9.00 – 10.30 Activitati sportive & jocuri


10.30 – 11.00 Demonstratii & premieri


11.00 – 12.30 Activitati sportive & jocuri


12.30 – 13.00 Demonstratii & premieri


13.00 – 16.00 Pauza pranz


16.00 – 17.30 Activitati sportive & jocuri


17.30 – 18.00 Demonstratii & premieri


18.00 – 19.30 Activitati sportive & jocuri


19.30 – 20.00 Demonstratii & premieri


20.00 – 20.30 Incheiere ziua 1

Duminica 29 iulie 2012
9.00 – 10.30 Activitati sportive & jocuri


10.30 – 11.00 Demonstratii & premieri


11.00 – 12.30 Activitati sportive & jocuri


12.30 – 13.00 Demonstratii & premieri


13.00 Final eveniment

 

ZONA GAMES & FUN:

Participnati: familii si copii (6-14 ani)

Stafeta in saci
Aceasta competitie presupune 4 grupuri de 10 persoane fiecare, grupuri care sunt constituite atat din adulti cat si din copii. Fiecare participant trebuie sa intre in sac si sa parcurga o distanta urmand sa revina pe acelasi traseu si sa predea sacul urmatorului concurent. Castiga echipa in care ultimul concurent din stafeta ajunge primul la sosire. Concursul se va desfasura in sistem competitie, urmand ca din cele 4 grupuri unul sa fie castigator. 
Stafeta cu baloane
Aceasta competitie presupune 4 grupuri de 10 persoane fiecare, grupuri care sunt constituite atat din adulti cat si din copii. Fiecare participant trebuie sa parcurga o distanta cu un balon umflat intre picioare, urmand sa revina pe acelasi traseu si sa predea balonul urmatorului concurent. Adultii nu au voie sa se ajute de mana in timp ce parcurg distanta, copiii pot sa tina mana pe balon. Castiga echipa in care ultimul concurent din stafeta ajunge primul la sosire. Concursul se va desfasura in sistem competitie, urmand ca din cele 4 grupuri unul sa fie castigator. 
Badminton pentru familii
Acest turneu de badminton presupune inscrierea a 8 echipe formate din 2 persoane (obligatoriu 1 adult si 1 copil) in fiecare calup. Se joaca in sistem competitie: din cele 8 echipe raman 4, apoi 2 care joaca finala si exista o singura echipa castigatoare in fiecare calup. In fiecare joc castiga echipa care ajunge prima la 10 puncte. Fiecare punct se obtine in momentul in care fluturasul de badminton cade in terenul advers sau echipa adversa il expediaza in afara terenului.
Fotbal– target pt familii
Acest turneu de fotbal-target presupune inscrierea a 8 echipe formate din 2 persoane (obligatoriu 1 adult si 1 copil) in fiecare calup. Se joaca in sistem competitie: din cele 8 echipe raman 4, apoi 2 care joaca finala si exista o singura echipa castigatoare in fiecare calup. Fiecare membru al unei echipe are dreptul la 3 suturi la poarta. Aceasta este acoperita cu o panza cu 3 gauri de marimi diferite care reprezinta punctaje diferite. In fiecare joc castiga echipa care acumuleaza cele mai multe puncte dupa 6 suturi la poarta. In caz de egalitate se joaca in continuare pana o echipa puncteaza mai mult decat echipa adversa.
Minigolf – target pt familii
Acest turneu de minigolf-target presupune inscrierea a 8 echipe formate din 2 persoane (obligatoriu 1 adult si 1 copil) in fiecare calup. Se joaca in sistem competitie: din cele 8 echipe raman 4, apoi 2 care joaca finala si exista o singura echipa castigatoare in fiecare calup. Fiecare membru al unei echipe are dreptul la 3 lovituri de golf catre un panou-tinta special creat cu punctaje diferite. Aceasta este acoperita cu o panza cu 3 gauri de marimi diferite care reprezinta punctaje diferite. In fiecare joc castiga echipa care acumuleaza cele mai multe puncte dupa 6 lovituri cu mingea de golf. In caz de egalitate se joaca in continuare pana o echipa puncteaza mai mult decat echipa adversa.
Ski race pt familii
Aceasta competitie amuzanta presupune inscrierea a 4 echipe fomate din 6 persoane. Se joaca in sistem competitie: din cele 4 echipe 2 care joaca finala si exista o singura echipa castigatoare. Cei 6 membri ai unei echipe se pozitioneaza pe niste schiuri special create, urmand sa incerce sa se coordoneze si sa parcurga o distanta intre doua puncte. Castiga echipa care reuseste sa ajunga la linia de sosisre prima.

 

ZONA ACTION

Participanti: copii, adolescenti, adulti

Triangle tag
Acest concurs presupune doua echipe de cate 4 persoane care concureaza intre ele. In fiecare din cele doua echipe avem: un atacant, o tinta si 2 aparatori. Concursul se joaca astfel: cei doi aparatori se tin de mana impreuna cu tinta si astfel formeaza un cerc. Atacantul din echipa adversa trebuie sa alerge in jurul acestui cerc si sa atinga pe spate tinta. Se porneste la semnalul arbitrului, si castiga echipa a carui atacant reuseste primul sa atinga tinta adversa. In fiecare calup se va desfasura un concurs in sistem competitie cu 8 echipe.
Yo-Yo shake
Acest concurs presupune doua echipe de cate 2 persoane care concureaza intre ele. Fiecare din membrii unei echipe vor avea un yo-yo legat la spate, si vor trebui prin miscari sa dea jos un pahar de plastic pozitionat pe o galeata. Se porneste la semnalul arbitrului, si castiga echipa care termina prima de dat jos cele doua pahare. In fiecare calup se va desfasura un concurs in sistem competitie cu 8 echipe.
Couple badminton
Acest turneu de badminton presupune inscrierea a 8 echipe formate din 2 persoane in fiecare calup. Se joaca in sistem competitie: din cele 8 echipe raman 4, apoi 2 care joaca finala si exista o singura echipa castigatoare in fiecare calup. In fiecare joc castiga echipa care ajunge prima la 10 puncte. Fiecare punct se obtine in momentul in care fluturasul de badminton cade in terenul advers sau echipa adversa il expediaza in afara terenului.
Basket cupluri
Acest turneu de bascket presupune inscrierea a 8 echipe formate din 2 persoane in fiecare calup. Se joaca in sistem competitie: din cele 8 echipe raman 4, apoi 2 care joaca finala si exista o singura echipa castigatoare in fiecare calup. In fiecare joc castiga echipa care ajunge prima la 10 puncte. Fiecare cos reprezinta un punct.
Tir cu arcul – individual
Fiecare participant la acest concurs are dreptul la 3 incercari si acumuleaza un punctaj. Se joaca in sistem competitie, in faza urmatoare calificandu-se participantul care are un punctaj mai mare. In caz de egalitate, fiecare participant mai are dreptul la o sageata si castiga cel care acumuleaza un punctaj superior.
Fotbal-target – individual
Fiecare participant la acest concurs are dreptul la 3 incercari (sut cu minge la  poarta care are 3 gauri cu puncte diferite) si acumuleaza un punctaj. Se joaca in sistem competitie, in faza urmatoare calificandu-se participantul care are un punctaj mai mare. In caz de egalitate, fiecare participant mai are dreptul la o sageata si castiga cel care acumuleaza un punctaj superior.

 

ZONA KIDS

Participanti: copii  sub 6 ani

Gogosile pe sfoara
Aceasta activitate se desfasoara in grupuri de cate 10 copii. Acestia primesc o sfoara pe care sunt prinse gogosi, urmand sa incerce sa manance din gogosi fara a se ajuta de maini. Castiga copilul care reuseste sa manance primul o gogoasa.
Kids putting golf
Aceasta activitate se desfasoara in grupuri de cate 6-10 copii. Fiecare copil are dreptul la 3 incercari si castiga acela care acumueaza cele mai multe puncte.
Kids minibasket
Aceasta activitate se desfasoara in grupuri de cate 6-10 copii. Fiecare copil are dreptul la 3 incercari si castiga acela care acumueaza cele mai multe puncte.

 

Activitati sportive flexibile (in functie de oras)

Concurs role / bicicleta
Competitie de mini- fotbal / basket / tenis 
NOTA: Desfasurarea acestor competitii este conditionata de existenta unui teren in locatia de desfasurare a evenimentelor!

Demonstratii si activari cu traineri profesionisti

Demonstratie judo
Demonstratie gimnastica ritmica
Demonstratie wushu / karate                                                                   

4 comentarii:

  1. Încă odată îţi mulţumesc pentru invitaţie, dar nu am cum să ajung în parcul Tineretului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În paralel, evenimentul se desfăşoară şi în Alba, în parcul I.L. Caragiale.

      Ștergere
    2. Cu drag. Sper să vă bucuraţi toţi, de la mic la mare. Şi să ne arătaţi fotografii!
      Weekend minunat!

      Ștergere