Când doi devin una

 Liliana a avut idee foarte bună, lansând rubrica săptămânală "Lunea căsătoriei". Începând de astăzi, mă alătur şi eu iniţiativei ei, postând o recomadare de carte.
 Nu este o recenzie personală, textul fiind copiat de pe site-ul librăriei.

http://www.librariasophia.ro/img/pozefmari/-dragostea_adevarata_taina_dragostei_inainte_si_dupa_casatorie-8530.jpgToţi sunt de acord că dragostea este valoarea supremă a vieţii noastre. Ca atare, este foarte important s-o abordăm într-un mod matur, să înţelegem cât de mult ţine de noi pregătirea pentru dragoste, s-o recunoaştem atunci când vine şi s-o păzim de toate primejdiile.
Cartea de faţă este menită tocmai să vă ajute în această privinţă. Dragostea este o minune, este o taină care nu se dezvăluie până la capăt – şi totuşi, ne vom strădui, pe cât stă în puterile omeneşti, să găsim răspunsul la întrebarea: „Ce este dragostea şi prin ce se deosebeşte ea de replicile ei false – patima, dependenţa?” Ne vom strădui să descoperim legile vieţii dragostei, să descoperim ce ajută venirea ei şi din ce pricină moare ea. Împreună cu duhovnici, cu psihologi şi cu oameni de alte profesii în a căror viaţă am văzut dragoste autentică, vom vorbi pe cât se va putea de profund, însă de o manieră simplă şi accesibilă, despre un lucru pe care în vremea noastră puţini îl ştiu: ce reprezintă de fapt familia şi care este rostul ei autentic, căci tocmai familia este locul unde poate fi atinsă culmea iubirii adevărate.
Dacă veţi citi la vreme această carte şi vă veţi înarma cu lucrurile aflate din ea, veţi putea – dacă veţi dori – să evitaţi multe greşeli dureroase, şi viitoarea voastră familie va avea mult mai multe şanse de a rămâne întreagă şi fericită, de a fi loc unde trăieşte Dragostea.
Ar fi bine ca fiecare pereche proaspăt căsătorită să primească în dar o asemenea carte, dacă nu a apucat s-o citească mai înainte. Credem că dezastruoasa statistică a divorţurilor, familiilor incomplete şi copiilor nefericiţi s-ar schimba în bine. Deocamdată, acestea sunt numai vise – însă puteţi, dacă această carte vă va plăcea, să cumpăraţi câteva exemplare şi să le dăruiţi tinerilor apropiaţi care vor să-şi întemeieze o familie sau care s-au căsătorit nu demult. (Dmitry Semenik)
Colecţia: Religie / psihoterapie ortodoxa
Editura: Sophia
preţ în librărie: 18.00 lei

6 comentarii:

 1. Mulţumesc pentru recomandare, o să-mi fie de folos în munca mea de voluntariat!

  RăspundețiȘtergere
 2. Imi place mult seria asta. Am si eu cateva carti si toate mi-au placut ca sunt foarte folositoare.
  O saptamana buna sa ai!

  RăspundețiȘtergere
 3. nu este ideea mea, si am preluat-o de la Irina(Dulce casa)

  O sapatamana cu pace!

  RăspundețiȘtergere