În dar, duminica...

Discuţiile cu mama, remediu anti-stres
http://sanatate.bzi.ro/public/upload/photos/16/mama_si_fiica.jpg
O tânără a mers la mama ei şi i-a povestit despre viaţa sa şi despre situţiile grele pe care le are de înfruntat. Nu mai putea, vroia să se dea bătută. Se săturase să se tot lupte şi să se chinuie. I se părea că ori de câte ori reuşea să rezolve o problemă, alta nouă îşi făcea apariţia.
În timp ce vorbea, mama ei o duse în bucătărie. A umplut 3 vase cu apa şi le-a pus pe fiecare la foc. În scurt timp apa din ele a început să fiarbă. În primul vas a pus morcovi, în al doilea ouă, iar în ultimul vas cafea măcinată. Le-a lăsat să fiarbă fără să scoată nicio vorbă. După 20 minute a oprit focurile. A pescuit morcovii şi i-a pus într-un bol. A scos ouăle şi le-a pus în alt bol. Apoi a scos cu un polonic şi cafeaua şi a pus-o în al treilea bol. Întorcându-se spre fata ei, a întrebat-o:
- Spune-mi ce vezi?
- Morcovi, ouă şi cafea, a răspuns ea.
Mama ei a adus-o mai aproape şi a rugat-o să ia morcovii în mână şi să-i spună ce simte. Fata a făcut ce i se ceruse şi a remarcat ca aceştia sunt moi. Apoi mama ei a rugat-o să ia un ou şi să-l cureţe de coajă. Făcând aceasta, fata a observat că oul este acum tare. În final, mama a rugat-o să bea din cafea. Fata, zâmbind, a savurat o înghiţitură din cafeaua cu o aromă îmbietoare.
Curioasă, a întrebat-o pe mama ei: 
- Ce înseamnă toate acestea, mamă?
Mama ei i-a explicat că toate cele 3 lucruri au avut parte de aceeaşi adversitate: apa fiartă. Fiecare dintre ele a reacţionat însa diferit.
  • Morcovii au fost la început tari, puternici şi neînduplecaţi. Dar apa fiartă i-a înmuiat şi au devenit slabi.
  • Oul a fost fragil. Coaja lui subţire i-a protejat lichidul interior dar, după ce a fiert conţinutul său, s-a întărit.
  • Boabele de cafea măcinate au fost unice. După ce au fost fierte, ele au schimbat apa.
- Care dintre ele esti tu? şi-a întrebat fiica. 
- Când adversitatea bate la uşa ta, tu cum raăpunzi? Esti un morcov, un ou sau un bob de cafea?

2 comentarii: