BucureÅŸtiul citeÅŸte poezie

 
   Proiectul "BucureÅŸtiul citeÅŸte poezie" va debuta pe 30 august, în grădina interioară a Åžcolii Centrale din BucureÅŸti, printr-o seară dedicată poeziei lui Nichita Stănescu.
   Intrarea la eveniment este liberă ÅŸi se face în limita locurilor disponibile.


  "BucureÅŸtiul citeÅŸte poezie" face parte din programul de lecturi publice pentru tineret intitulat "Lectură la lumina felinarelor", aflat în această vară la cea de-a doua ediÅ£ie.
  "BucureÅŸtiul citeÅŸte poezie" este un proiect iniÅ£iat de voluntarii ARCEN, prin care se doreÅŸte încurajarea lecturii, a dezbaterii literare ÅŸi de idei în spaÅ£ii publice, fiind o alternativă de petrecere a timpului liber.
   Proiectul constă în lecturarea ÅŸi recitarea unor poezii scrise de autori români consacraÅ£i, acordarea de informaÅ£ii inedite privind viaÅ£a ÅŸi opera acestora, dar ÅŸi o parte interactivă de discuÅ£ii cu publicul.
   Voluntarii ARCEN încearcă să readucă în atenÅ£ia publicului poezia, ca stimulent al imaginaÅ£iei, al sensibilităţii, oferindu-le ÅŸansa participanÅ£ilor la serile de poezie de a intra în contact cu idei noi, păreri îndrăzneÅ£e, polemici literare, dezbateri ideatice, scriitori ÅŸi opere literare prezentate altfel decât la ÅŸcoală.
  Programul "Lectură la lumina felinarelor", aflat la cea de-a doua ediÅ£ie, propune în acest an, în perioada septembrie - decembrie, o călătorie în universul marilor poeÅ£i români: Nichita Stănescu, George Bacovia, Mihai Eminescu, Lucian Blaga.
   Nichita Stănescu (31 martie 1933 - 13 decembrie 1983) a fost un poet, scriitor ÅŸi eseist român, ales postmortem membru al Academiei Române.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu