Iordania....  O regiune cu un relief neprietenos, cu o climă dură, dar şi cu o istorie zbuciumată - aşa poate fi caracterizată, pe scurt, Iordania sau Regatul Haşemit al Iordaniei.
  Menţionataă în scrieri încă de acum 4000 de ani, această ţară a fost colonizată sau invadată de-a lungul mileniilor de egipteni, israeliţi, asirieni, babiloniei, perşi, greciromani, arabi, musulmani, creştini cruciţi, iar mai apoi de otomani şi britanici.
  Toate aceste popoare şi-au lăsat o profundă amprentă asupra culturii Iordaniei.
  Regatul Haşemit al Iordaniei se învecinează cu Siria în nord, cu Irak în nord-est, cu Arabia Saudită la est şi la sud şi cu Israel şi Autoritatea Naţională Palestineană ‎la vest. Împreună cu Israelul împarte coasta Mării Moarte şi pe cea a Golfului Akaba (Eilat) al Mării Roșii, iar împreună cu Saudia, Israelul şi Egiptul, micul port Akaba, singura sa ieşire la mare. Principala religie este islamismul sunit. Limba oficială este limba arabă. Ce se poate vizita... ? Petra,  Marea Moarta cu hotelurile luxoase de pe mal, deşertul Wadi Rum, râul Iordan, muntele Nebu , izvoarele lui Moise, mănăstirea de la Madaba...,  spre nord se află cel mai bine conservat oraş roman din toată lumea, Jerash, ceva de vis, sau diversele castele musulmane, UmQais capitala Amman sau  izvoarele sulfuroase, care au mereu 50 de grade....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu