Duminică între prieteni...

Accept provocarea  Adrianei ÅŸi vă invit, la rândul meu, s-o onoraÅ£i - duminică, la prânz.
  Ce cred eu despre prietenie? Prietenia este o scară a  inimii, locul concesiei, al blândeÅ£ii ÅŸi al dăruirii. Prietenia presupune, întotdeauna, implicarea sufletească ÅŸi abia apoi schimburile, interesele, ajutorul reciproc.
  Fără iubire, prietenia este doar apă de ploaie. Cum tot apă de ploaie se face atunci când nu este însoÅ£ită de fapte. RelaÅ£ia de prietenie poate fi încercată prin situaÅ£ii delicate... ÅŸi eÅŸti pus in situaÅ£ia de a dărui. A primi ÅŸtie oricine. A dărui însă este o artă...  arta de a iubi, de a-l pune pe celălalt deasupra meschinăriilor ÅŸi judecăţilor care te avantajează doar pe tine. RenunÅ£are la egoism... hmm...  Incapacitatea de a renunÅ£a, de a dărui, arată profunzimea ÅŸi calitatea afecÅ£iunii, dar ÅŸi caracterul unei persoane.
  MulÅ£i oameni singuri, care se cred înÅŸelaÅ£i sau trădaÅ£i, sunt victimele propriei definiÅ£ii greÅŸite date prieteniei. Cine dăruieÅŸte pentru a primi înapoi, greÅŸeÅŸte. Prietenia nu-i de vânzare, iar cine o vinde nu face decât să-Å£i vândă sufletul. Åži cine crede că poate manipula un sentiment... sfârÅŸeÅŸte prin a se manipula pe sine.  Iar preÅ£ul vânzării ....  e greu de estimat.  Cândva a fost 30 de arginÅ£i!


La mulÅ£i ani, Teodor(a)!   La mulÅ£i ani, Bogdan! 
17 februarie

5 comentarii:

  1. Buna dimineata Anastasia, parca m-ai ghicit....
    Ieri am fost pusa in fata unei astfel de pricini.Adica a trebuit sa daruiesc ceva, care defapt eu il gandisem cu totul de o alta forma....
    Si acesta a fost un test greu...
    O zi binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună dimineaţa, Corina.
    Şi eu am trecut recent printr-o încercare...
    Rezultatul a fost o adâncire a sentimentului...
    Slavă Domnului pentru toate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anastasia,incep cu fotografia: este expresiva si prietenoasa.

    Despre cele scrise acum: sunt convinsa ca si tu ai legaturi frumoase si stranse cu prietenii tai, pentru ca altfel nu puteai sa scrii atat de bine ceea ce ai scris.

    Sper sa iasa faina petrecerea noastra virtuala si cum Corina este si ea prezenta aici, pe amandoua va astept cu cateva cuvinte de folos pentru duminica. Sa nu uitati sa le luati cu voi pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anastasia, nu te grabi sa aluneci prin nameti! Usa este deschisa mereu la salata si surprizele sunt multe. te asteptam pe indelete cand ai timp, pentru ca avem si o tema de discutie anuntata aici http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/bine-ati-venit-un-mic-ghid-pentru-cei.html

    RăspundețiȘtergere