În primul an de facultate este cooptat în trupa Phoenix ca solist vocal,
eveniment care avea să-i schimbe în mod cert viaţa. Viitoarea lui
carieră de arhitect a început să intre într-un con de umbră, în timp ce
se profila tot mai clar aliura unui mare cant-autor. Au urmat 7 ani
dintre cei mai frumoşi împreună cu grupul Phoenix, timp în care a
imprimat patru albume: Cei ce ne-au dat nume (1973), Mugur de fluier
(1974), Meşterul Manole EP (1974), Cantafabule (1975).
Dupa ce ceilalti membri ai grupului Phoenix au parasit tara in 1977, Baniciu isi continua cariera pe cont propriu, imprimand in 1979 primul EP ce continea piese precum Hanul ulciorului nesecat, Cu marea, Daca ai ghici si Joc, piese care vor constitui materialul primului sau recital la Televiziunea Romana, care avea sa-i aduca in scurt timp celebritatea in tara.
A urmat un al doilea album in anul 1981, care ar fi trebuit sa se numeasca Tristeti provinciale, dar cum pe vremea aia nu era bine sa fii prea trist... nu i s-a mai dat nici un titlu. Albumul a avut un succes enorm si vanzari asemanatoare cu cele ale discurilor Phoenix, continand printre altele piese ca Vara la tara, Tristeti provinciale, In tren, Randuri pentru pasarile calatoare, Amintire. Ulterior, a sustinut o serie mare de spectacole in tara, in care a fost aplaudat, iubit si respectat...
Al treilea album a aparut in 1984, si s-a numit Ploaia, contine piese precum Scrisoare de bun ramas, Ploaia, Magazinul de vise, Alb si altele...
Cel de-al patrulea album, Secunda I, a aparut in 1988, toata muzica fiind scrisa pe versurile lui Dan Verona. A fost urmat de Secunda II, in 1990, pe versurile aceluiasi autor, album la care a colaborat si Vlady Cnejevici.
In 1992 a urmat un album cu trupa Phoenix numit "Phoenix 36", in care au fost reluate piesele de succes cum ar fi Nunta, Negru Voda, Anule Hanule, Mugur de Fluier, Andrii Popa, si altele. Aproape acelasi material a mai fost imprimat si pe albumul SymPhoenix in 1994.
In 1995 apare primul album cu grupul Pasarea Colibri, "In cautarea cuibului pierdut", in care isi aduce contributia cu cateva dintre cele mai mari succese ale sale. Povestea continua cu "Ciripituri" in 1997 si "Cantece de Bivuac" in 1999.
Toata stima pentru postare, tot respectul pentru Baniciu!
RăspundețiȘtergereMulţumesc frumos.
Ștergere